Artiklar

Valrhonachoklad » recept » Kryddig, Varm Chokladdryck

Kryddig, Varm Chokladdryck

Ingredienser:

100 gr Caraïbe

50 cl standardmjölk

25 cl vatten

 • 1/4 tahiti vaniljstång

1 bit kanel

1/2 tsk riven muskotnöt

3 st kryddnejlikor

3 st stjärnanis

flosocker vid behov

 Tillagning

1: Hacka chokladen fint och lägg i en bunke. Dela vaniljstången på längden.
2: Häll mjölken i en kastrull tillsammans med kryddorna och koka upp under ständig omrörning. 3: Sila mjölkkoket över den hackade chokladen och vispa blandningen slät. Häll över i kastrullen. Skrapa ur vaniljstången i blandningen.
4: Värm försiktigt upp blandningen igen på medelvärme under ständig omrörning/vispning utan att det får koka ( till ca 85C) tillsatt nu vattnet till önskad konsistens under vispning. Söta med florsockret om det behövs

Publicerad under: recept

Kommentera

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>