Artiklar

Valrhonachoklad » recept » Vintervärmare

Vintervärmare


Ingredienser:

300 gr mjölk

100 gr grädde

75 gr choklad, VALRHONAS Pur Caraibe

8 gr mörk Rom

1/3 apelsin, saften av

1/4 citron, saften av

1 stjärnanis

1/4 tahiti vaniljstång (1/2 till 1/1 om man rat annan vaniljstång)

1 liten bit kanel

 Tillagning

Värm alla ingredienserutom choklad och rom, låt dra i 10 – 15 min. Hacka chokladen, lägg den i en bunke och häll över den varma mjölkblandningen under stilla omrörning. När chokladen är helt smält, värm upp igen, sila blandningen och tillsätt Rommen. Serveras het i små glas. Riv lite limeskal som dekor, eller efter eget tycke. receptet från Konditori Vetekatten i Stockholm

Publicerad under: recept

Kommentera

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>