Artiklar

Valrhonachoklad » El Pedregal, produkter » Porcelana del Pedregal 69% kakao

Porcelana del Pedregal 69% kakao

Porcelana del Pedregal, Valrhonas nya Porcelana Choklad från egna plantagen Pedregal i Venezuela. 69% kakaohalt. inkommer i december 2004.
För 10 år sedan fann Valrhona en övergiven plantage i El Vigia området vid foten av Anderna i Venezuela. Stenigt och vildvuxet. Man fann där resterna av en odling av en sort av Criollobönan, Porcelana, som efter tester visade sig ha mycket bra karaktär. Valrhona köpte in marken/odlingen, restaurerade och återplanterade, anställde och involverade lokalbefolkningen i resturationen av plantagen. Valrhona är alltså nu den enda kända chokladtillverkaren som äger sina råvarutillgångar, kan styra kvaliteten på odling och bönorna och som samtidigt kan ge anständiga arbetsvillkor. Så nu, efter alla dessa år av kultivering anser Valrhona att träden ger sådan kvalitativ skörd att man kan göra god choklad av den. 69% kakaohalt anser Valrhona vara den optimala för den typen av Porcelanaböna från denna jordmån.
OM PORCELANABÖNAN Porcelana är en sort av Criollo som är extremt skör. Av blommorna utvecklas kanske 1 av 1000 till frukt. Den saknar en del pigment, ger därför nästan ingen bitterhet och beska i chokladen, men mycket arom. Bönan kallas porcelana för sin nästan vita genomskinliga färg. Vi kallar denna choklad ”Mille et unième fleur”.

Förpackningen 324gr innehåller 3 förpackningar á 108gr

Publicerad under: El Pedregal, produkter

Kommentera

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>